Gratis linnen cadeauzakje voor Moederdag // Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Afbeelding voor banner

MOEDERDAG

gratis linnen cadeauzakje met quote naar keuze
Koop NONA en ontvang een gratis premium linnen giftbag. Hoe? Voeg NONA toe aan je winkelmandje en kies je favoriete quote!
SHOP NONA NOW
← terug naar overzicht

Waarom ik NONA June heb ontwikkeld 

Ik ben opgegroeid in de buurt van het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, op een steenworp afstand van de bruisende stad Gent. Toen ik nog maar een kind was, speelden mijn vrienden en ik urenlang in de weelderige weilanden om ons heen. Ik pakte kruiden zoals brandnetel en frambozenblad om wilde thee en infusies van te maken. Omdat ik zo dicht bij de natuur stond, ontwikkelde ik een interesse in de wereld van kruiden en specerijen.

Die passie voor de natuur en liefde voor het experiment bleef gedurende mijn hele schoolcarrière bestaan. Toen ik naar de universiteit in Gent ging, leek het me duidelijk om deze twee te combineren. Het nastreven van een graad in bio-ingenieurswetenschappen met een minor in levensmiddelentechnologie stelde me in staat om te bestuderen hoe dranken worden ontwikkeld en hoe deze processen kunnen worden geïnnoveerd.

Op een midzomer vrijdagavond in 2017 besloten enkele vrienden en ik om na het werk wat te gaan drinken. De plaats was volgepakt, er speelde een mooi deuntje op de achtergrond en de sfeer was geweldig. Ik was op zoek naar een niet-alcoholische drank, maar de bar bood slechts een zeer beperkte selectie. Ik heb een van de mocktails uitgezocht die ze dienden. Helaas was het drankje dat ik kreeg veel te zoet en had geen enkele complexiteit. Ik was teleurgesteld dat ik geen niet-alcoholisch alternatief kon vinden voor de cocktails waar ik van hou. Ik denk dat je niet hoeft in te leveren op smaak en ervaring als je niet wilt drinken. Ik realiseerde me al snel dat ik niet de enige was die op zoek was naar complexe alternatieven, en het idee om een premium alcoholvrij spiritproduct te creëren was geboren.

Al snel daarna begon ik te experimenteren met kruiden en botanische producten in mijn woonkamer, tot groot vermaak van mijn bezoekende vrienden en familie. Het was niet lang geleden dat potten en flacons elk oppervlak van de woonkamertafel bedekten. Ik heb vaak de hulp ingeroepen van chef-koks, barmannen en ginliefhebbers om het smaakpatroon te perfectioneren. Na ongeveer een jaar testen en bemonsteren, kwam ik met een verfijnd maar evenwichtig spirit.

NONA is het Latijnse woord voor negen, aangezien 9 botanische producten deel uitmaken van de spirit. Juni verwijst naar de jeneverbes, het belangrijkste ingrediënt van gin.

De eerste partij van 1000 flessen, die allemaal met de hand gelabeld waren in de woonkamer van mijn broer, was in drie weken uitverkocht. Mijn eerste klanten waren onder meer The Jane, OAK, The Cobbler en Boury, naast andere geweldige Belgische restaurants en bars. Vandaag de dag, NONA Juneis te vinden in een aantal van de beste restaurant- en barconcepten in vijf verschillende landen.

NONA June geeft je de keuze om anders te drinken. Onze spiritinspiratiebron voor het maken van stijlvolle cocktails. Er mogen geen compromissen worden gesloten op het gebied van smaak, ervaring en sfeer wanneer u op zoek bent naar een niet-alcoholische optie.

Geïnteresseerd om het te proberenNONA June? Vind een winkel bij u in de buurt of bezoek onze online winkel.

 

Geniet van jouw alcoholvrije cocktail

shop NONA June